Каталог товарів

Різновиди лінолеуму

Категорії

різновиди лінолеуму

Лінолеум - покриття для підлоги високої зносостійкості на основі ПВХ: побутовий, напівкомерційний, комерційний.
Цей вид лінолеуму має велику кількість квітів і відтінків.
ПВХ лінолеум ділиться на побутовий, напівкомерційний і комерційний.
Розберемо ці види докладно.


Побутовий лінолеум , підходить для приміщень з малим навантаженням (спальня, вітальня), на дотик такий лінолеум м'який - це можна визначити надавав нігтем на верхній шар лінолеуму, на ньому залишиться слід, який згодом зникне. За ціною такий лінолеум коштує не дуже дорого.


Напівкомерційний лінолеум , призначений для офісних і побутових приміщень. Удома зазвичай стелиться в приміщення з великим навантаженням, такі, як кухня, передпокій, дитяча. На дотик такий лінолеум дуже міцний, його неможливо проткнути нігтем, ціна такого лінолеуму вище ніж у побутового в 1,5 - 2 рази, але воно того варте.
Напівкомерційний лінолеум зазвичай має шорстку поверхню імітує дерево або камінь. Деякі домогосподарки з цього приводу думають що через шорсткості лінолеум буде погано митися, але це не так, завдяки шорсткості лінолеум стає схожий на більш натуральне покриття (паркет, камінь).
Основна сировина, яка застосовується в процесі виробництва напівкомерційного лінолеуму, - це склад ПВХ. Це покриття виготовляють в декілька шарів: основна частина (підкладка), скловолоконна частина, шар з візерунком або малюнком, захисний верхній шар. Завдяки верхнього шару даний вид лінолеуму отримує додаткові зносостійкі властивості.


Комерційний лінолеум , який використовується в офісних та навіть промислових виробництвах. Комерційний лінолеум дуже жорсткий на дотик, але ціна його в 2-3 рази вище ніж у напівкомерційного. деякі люди купують додому комерційний лінолеум, мотивуючи це тим що «комерція пролежить більше», я запевняю вас напівкомерційний лінолеум пролежить стільки ж, але заплатите ви більше. До групи комерційного лінолеуму також відносять спеціальні покриття з поліпшеними деякими характеристиками.
Наприклад, розрізняються підвиди - протиковзкі (призначені для вологих приміщень), акустичний (з високими якостями звукопоглинання до 19 дБ і шумоізоляції), антистатичні (забезпечує відсутність статичного напруження, покриття накопичує заряд не більше 2 кВ) і ін.


І на останок хотілося б дати кілька порад, з укладання лінолеуму:


1. Ніколи не кладіть по лінолеум підкладку, яка використовується для ламінату та паркету. Підстава під лінолеум має бути рівним і твердим. Якщо хочете щоб підлога була тепліше оббейте його фанерою або прокладете теплі підлоги.


2. Лінолеум бажано приклеювати до основи спеціальним клеєм, завдяки якому ваш лінолеум прослужить довго.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*