Каталог товарів

Специфіка застосування ламінату та лінолеуму на кухні

Категорії

Специфіка застосування ламінату та лінолеуму на кухні

Вибираючи облицювальні матеріали для підлоги на кухні, потрібно в повній мірі враховувати всі специфічні особливості цього приміщення. Так, кухні характерні постійні перепади температури і вологості, підвищена забрудненість, на підлогу тут можуть проливатися найрізноманітніші рідини. Тому і виріб повинен витримувати всі негативні впливи з честю. Досить часто власники не знають, що їм краще вибрати - ламінат або лінолеум. У кожного з цих матеріалів знайдуться свої плюси і мінуси при використанні на кухні. Саме про них розказано нижче.

Специфіка застосування лінолеуму на кухні

Специфіка застосування лінолеуму на кухні

За рівнем вологостійкості лінолеум явно перевершує ламінат. Він не псується, навіть якщо вони постійно залишаючись вологим. Будь-які забруднення, які потрапляють на поверхню виробу, можна усувати без особливих складнощів. Причому, не тільки щадними методами. Настелити лінолеум (наприклад: Синтерос або Таркетт ) на чорнове підставу зазвичай навіть простіше, ніж ламінат.

Що ж стосується недоліків, то до них в першу чергу зазвичай відносять різноманіття класів і зовнішнього вигляду цього виробу, що часто ускладнює вибір для простого обивателя. Звичайно, сучасний лінолеум виглядає досить естетично, і за цим параметром ламінату він не програє.

Специфіка застосування ламінату на кухні

Специфіка застосування ламінату на кухні

В першу чергу ламінат цінується за свою високу зносостійкість і презентабельний зовнішній вигляд. Відповідно, якщо настелити його на кухні, він зможе тут тривалий час залишатися у відмінному стані і підтримувати ефектний дизайн інтер'єру. Також ламінат славиться досить простою технологією укладання, з якої самі власники цілком можуть впоратися.

З іншого боку, назвати ламінат абсолютно вологостійким покриттям підлоги все-таки не вийде. Якщо йому доведеться постійно контактувати з рідинами, він неминуче деформується незабаром. Для очищення даного підлогового покриття потрібно використовувати щадні кошти, відмовившись від застосування абразивів. І ще один небезпечний момент - ламінат псується від контакту з гарячими предметами і просто при частих перепадах температури.

На якому матеріалі краще зупинитися

Взагалі, сказати однозначно, який з цих виробів більше підійде для укладання на кухні, складно. Тут все залежить від очікувань господаря. Якщо йому важливіше отримати практичну, і презентабельну кухню, краще зупинитися на лінолеумі. Коли ж на першому місці за значимістю для власника варто ефектність інтер'єру, підійде ламінат. Але тоді кухню не вийде використовувати так само інтенсивно.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*