Каталог товарів

Побутовий лінолеум: ТОП-5 виробників

Категорії

Побутовий лінолеум в Харкові: ТОП-5 брендів

До початку 50-х років 20-го століття основними покриттям для підлоги були килими і паркет. Ситуація різко змінилася, коли в промислових масштабах почав проводиться лінолеум на базі полівінілхлориду. Сьогодні цей тип підлогового покриття є беззаперечним лідером в області обрамлення приміщень.

Завдяки його якостям і властивостям жодне інше підлогове покриття не може зрівнятися з ним. Якщо додати до переваг низьку вартість в порівнянні з килимами і ламінатом, то лінолеум є універсальним покриттям підлоги, що перевершує інші аналоги за всіма параметрами.
Купити це виріб з полівінілхлориду можна в будь-якому місті світу, і українські міста - не виняток. Широкий модельний ряд представлений в кожному обласному центрі, в тому числі і в Харкові.

Побутовий лінолеум купити в Харкові у нас https://linol.com.ua можна, зв'язавшись по телефону або залишивши заявку на зазначеному сайті. Про те, за якими параметрами оцінюють лінолеум і які з його види є найпопулярнішими, розповімо далі.

Характеристики та застосування

Сучасний лінолеум класифікується за багатьма показниками.

Фахівці розрізняють лінолеум за такими критеріями:

  • структура підлогового покриття;
  • наявність і матеріал виконання основи;
  • галузь застосування.

Для визначення якості лінолеуму, фахівці порівнюють його технічні властивості.

Зокрема, найбільш досліджуваними характеристиками є:

  • звуко- і теплоізоляція;
  • опір вдавленням і стирання;
  • густина;
  • антистатичність;
  • стійкість до впливу хімічних речовин;
  • водостійкість;
  • горючість.

Порівнюючи значення цих базових характеристик, можна підібрати найбільш підходящий лінолеум під приміщення. Для житлових приміщень важливе значення мають такі показники, як звуко- і теплоізоляція, а також опір вдавленням і стирання. Інші характеристики застосовні більше до промислового використання. При використанні в побутових умовах такі показники, як антистатичність, стійкість до впливу хімічних речовин і горючість будуть схожі для більшості моделей линолеумов, незважаючи на виробника.

По області застосування всі відомі типи лінолеуму поділяють на такі групи:

  • побутовий;
  • напівкомерційний;
  • комерційний;
  • спеціальний.

Побутовий лінолеум призначений для використання в житлових приміщеннях з малою прохідністю. Як правило, його термін служби не перевищує п'яти років. Товщина побутового лінолеуму не перевищує 4 мм, тому його намагаються класти в тих місцях, де він буде менше схильний до стирання, наприклад, в коморі або на балконі.

Напівкомерційний тип лінолеуму за структурою схожий з побутовим, але відрізняється більш товстим захисним шаром. Наприклад, якщо для побутового типу він може досягати 0,4 мм, то у напівкомерційного він становить 0,7 мм. Таке підлогове покриття часто встановлюється в коридорі, кухні сходах і т.д. Нерідко встановлюється в офісах.

Комерційний тип відрізняється підвищеною зносостійкістю. Термін служби складає від 10 до 25 років залежно від товщини захисного шару. Встановлюється в приміщеннях, де спостерігається висока прохідність. Наприклад, подібний лінолеум встановлюють в лікарняних палатах, танцювальних класах, школах.

Спеціальний тип лінолеуму використовується в тих приміщеннях, де необхідна висока зносостійкість, а також специфічні властивості самого підлогового покриття. Наприклад, такими приміщеннями можуть бути цехи текстильної промисловості, спортивні зали великих площ та інше. Вони можуть мати підвищену звукоізоляцію, протиковзким ефектом, мати бактерицидну покриття.
Популярні дизайни побутового лінолеуму за версією магазину лінол

Інтернет-магазин лінол (https://linol.com.ua) постійно відстежує тенденції змін виробників в дизайні підлогових покриттів, що використовуються технік нанесення малюнків, і зіставляє їх з перевагами покупців.

Під моніторинг стилів оформлення лінолеуму потрапляють такі ТОП бренди:

  1. Лінопласт.
  2. Алекс-3
  3. Таркетт.
  4. Синтерос.
  5. Ютекс.

Як показують спостереження, найбільш популярними є темні відтінки кольорів на зразок каштана або дуба. Наприклад, одним з яскравих прикладів можуть служити такі моделі, як Лінопласт дуб темний або Таркет Energy Tesla1. У графічному оформленні затребуваним залишається малюнок дошки (Лінопласт Кантрі світлий). Менший попит мають моделі лінолеуму без будь-якого графічного обрамлення (Tarkett Omnisports V83 Teal). Нерідко їх встановлюють в приміщеннях спортивного призначення.
Куди меншим попитом користуються моделі з наявністю яскравих колірних переходів. Найчастіше їх купують в дошкільні установи або для оформлення дитячих кімнат.

Як купити побутовий лінолеум недорого? Краща ціна в Харкові від магазину "лінол"

Перед покупкою лінолеуму варто чітко визначитися з його майбутніми параметрами. Зокрема, потрібно враховувати такі фактори:

  • наскільки дане приміщення проходимо;
  • як часто будуть користуватися цим приміщенням;
  • чи потрібно подожка і збереження тепла всередині приміщення;
  • визначитися з колірною гамою і малюнком;
  • підібрати потрібний розмір;
  • подумати про супутні товари (плінтуса, куточки, рифлені планки та інше).

Одними і з ключових факторів є наявність підкладки і товщина захисного шару. Від значення цих параметрів буде залежати подальший комфорт в приміщенні. Наприклад, для дитячої відмінно підійде побутовий лінолеум з яскравим забарвленням, наприклад, Синтерос POYMPIC PLAY. Товщина захисного шару цієї моделі становить 0,15 мм, чого цілком достатньо для експлуатації в дитячій кімнаті. Дана модель розроблена на спіненої основі, а тому вона буде утримувати тепло всередині приміщення.

Вибираючи таким же чином лінолеум і для інших приміщень, можна підібрати хороший і практичний варіант.
Купити лінолеум побутовий Харкові з доставкою ви можете тут: https://linol.com.ua

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*