Каталог товарів

Лінолеум на повстяній основі

Категорії

Лінолеум на повстяній основі - що це?

Лінолеум є одним з найбільш популярних підлогових покриттів. Він може похвалитися довгим терміном експлуатації, практичністю у використанні, а також широкою гамою колірних рішень. Особливою популярністю користуються 2 тапа лінолеуму: на спіненої основі і на повстяній. Останній тип завдяки своїй структурі і використання натуральних матеріалів має властивості звуко- і теплоізоляції. Завдяки своїй унікальній структурі нерідко встановлюється на перших поверхах приміщень і в дитячих кімнатах.

Бренди

За спостереженнями багатьох бізнес-аналітиків, ринок підлогових покриттів переповнений виробниками та їх дочірніми компаніями (брендами). Близько 80% всіх брендів, які представлені на ринку України, мають іноземне назва і походження. Хоча багато хто з них є вітчизняними, їх виробничі потужності розташовані в Україні. Найбільш популярними брендами, за даними інтернет-магазину linol.com.ua, є:

Левову частку ринку підлогових покриттів займає французька корпорація Tarkett (Tarkett SA), яку багато експертів називають піонером в області розвитку і виробництва підлогових покриттів на повстяній основі. Наприклад, яскравими прикладами такого лінолеуму можуть бути моделі серій Таркетт Ідилія Нова та Таркетт Енерджі.

Властивості

Головною відмінністю повстяних линолеумов від класичних є підкладка, яка лягає на підлогу першої і контактує з ним. У загальній структурі лінолеуму підкладка виконує відразу кілька функцій:

  • вирівнювання (допомагає приховати нерівності підлоги);
  • теплоізоляції (повсть виконує роль теплозберігаючих елемента);
  • амортизації (дозволяє зробити процес ходьби по підлогового покриття більш легким, знімаючи навантаження на суглоби і хребет);
  • звукоізоляція (товста підкладка повсті допомагає стримувати звуки, роблячи кроки практично безшумними);
  • збереження верхнього декоративного шару.

Особливо помітними є 2 функції повсті: збереження тепла і перешкода поширенню звуків. Наприклад, моделі лінолеуму на повстяній основі марки Tarkett мають індекс зниження інтенсивності ударного шуму 18дБ, а значення показника теплозасвоєння становить 12 Вт / м². Висловлюючись більш звичною мовою, вироблені шуми будуть погашені на 18дБ від свого первісного значення, а сам лінолеум буде зберігати 12 Вт / м² на зазначеній площі.

Незважаючи на корисні властивості повсті в структурі такого підлогового покриття, сам виріб володіє такими корисними якостями:

  • зручний в експлуатації (пил або бруд не прилипають і не в'їдаються в структуру підлогового покриття, для їх видалення буде досить вологого прибирання);
  • всі роботи по установці підлогового покриття можна виконати самостійно, без залучення фахівців;
  • пересуватися по такому лінолеуму буде набагато комфортніше, ніж по паркету або плитці (гладка і утеплена поверхня не завдасть шкоди людині);
  • в порівнянні з ламінатом і паркетною дошкою повстяний лінолеум набагато краще поглинає все звуки і відмінно зберігає тепло;
  • через свою невисоку вартість набагато популярніше будь-якого іншого підлогового покриття;
  • стійкий до механічних і хімічних пошкоджень;
  • легкий в ремонті;
  • велика номенклатура графічних оформлень і якостей.

Незаперечною перевагою повстяного лінолеуму є простота укладання. Для укладання подібного підлогового покриття потрібно розкласти лінолеум до стану «розкладки», тобто коли на поверхні не буде горбів і нерівностей, які можуть утворитися внаслідок тривалого зберігання або транспортування. Ця процедура займає в середньому від 10 до 24 годин. У випадку з повстяним лінолеумом термін даної «розкладки» скорочується до 5 годин, тобто розкласти його можна протягом робочого дня.

Основні особливості:

  1. Середній термін експлуатації становить 10-15 років.
  2. У порівнянні з лінолеумом на спіненої основі має меншу стійкість до механічних пошкоджень.
  3. Підходить для установки в приміщеннях з помірною вологістю.

При правильному підході різні нюанси можна звести до нуля. Наприклад, якщо лінолеум з повсті буде використовуватися в побутових умовах, то його термін експлуатації збільшується до 18 років, а при покупці подібного лінолеуму з великим коефіцієнтом стирання різниця з лінолеумом на спіненої основі помітна не буде.

Де низька ціна на лінолеум?

Розраховувати на низьку вартість лінолеуму з повсті основою не варто. Дану продукцію рекомендується купувати у сертифікованих дилерів, які мають власні склади готової продукції. Наприклад, одним з таких постачальників якісного повстяного лінолеуму є інтернет-магазин «linol.com.ua».
Для бюджетного варіанту повстяного лінолеуму чудово підійдуть моделі марки Лінопласт, які в широкому асортименті надані на сайті. Лінолеум Лінопласт на повстяній основі можна купити тут: https://linol.com.ua/catalog/linoleum-linoplast

Який лінолеум купити на повстяній основі?

Стійкий попит на території України користується 2 виробника подібного типу лінолеуму: Лінопласт і Таркет. Перший представляє групу бюджетних варіантів підлогового покриття, а у продукції другого більш високі експлуатаційні характеристики.

При виборі повстяного лінолеуму варто відштовхуватися від особистих потреб і умов експлуатації. Якщо бюджет не має сильних обмежень, то рекомендується придбати лінолеум Tarkett Energy на повстяній основі купити за низькою ціною в інтернет-магазині https://linol.com.ua/catalog/linoleum-tarkett-energy .

За більш детальною інформацією щодо вибору лінолеуму на повстяній основі рекомендується звернутися до менеджера інтернет-магазину.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*