Каталог товарів

Як правильно підібрати лінолеум для свого приміщення в Харкові?

Категорії

Як правильно вибрати лінолеум для свого приміщення в Харкові?

Вибір підлогового покриття - це важлива задача для комфортного проживання в своєму будинку, роботи в офісному або виробничому приміщенні. Необхідно враховувати всі параметри і основні характеристики матеріалу для вдалого комбінування з іншими елементами інтер'єру, а також для якісного і тривалого терміну служби.

Для придбання лінолеуму в будинок або квартиру потрібно враховувати наступні моменти:

  • відповідність підлогового покриття приміщенню (для якої кімнати вибирається лінолеум);
  • зношуваність покриття (яке навантаження припадатиме на кімнати, загальна прохідність в приміщенні);
  • чи відповідає покриття конкретним вимогам (шумозаглушення, звукоізоляція, антистатик, поглинання вологи, теплоізоляція);
  • гармонійне поєднання із загальним дизайном квартири або будинку (однотонне покриття, з малюнками, з імітацією природних поверхонь: камінь, деревина, тканина).

Крім перерахованих вище факторів, необхідно звернути увагу ще на деякі важливі моменти:

  1. Не рекомендується купувати лінолеум на ринку, так як на відкритому просторі він швидше псується. Краще купувати таке покриття в інтернет-магазинах.
  2. Необхідно перевірити лінолеум на наявність різкого неприємного запаху. Його наявність може говорити про неякісний товар. Малюнок повинен бути чітким, поверхня не повинна мати відблиск.
  3. Завжди оглядати на наявність хвиль і нерівностей. Такий лінолеум не прослужить довго.
  4. При виборі покриття найкраще віддавати перевагу товару з захисним шаром. Такий лінолеум легше буде обслуговувати, і він збереже свій зовнішній вигляд не на один рік.

Який буває лінолеум?

Лінолеум - це універсальне підлогове покриття для більшості типів приміщень. Він завжди буде доречний в звичайних квартирах, офісах або в ексклюзивних приватних будинках. Його різноманітність дозволяє оформити будь-який інтер'єр повноцінно і красиво. Лінолеум прекрасно підійде для будь-яких громадських приміщень, навчальних закладів. У зв'язку з конкретними потребами для певного типу підлог і роду будівель існують різні види підлогових покриттів.
За способом застосування лінолеум ділиться на побутовий, напівкомерційний і комерційний. Покриття лінолеуму складається з полівінілхлориду і буває різної зносостійкості. Це один з найкращих видів підлогового покриття, так як може бути різних кольорів і відтінків:

  1. Побутовий лінолеум - недороге рішення для віталень, спалень, дитячих кімнат. Він легко миється, має м'яку структуру і невелику щільність. Такий тип покриття настилають з метою досягнення гарної звукоізоляції, теплоізоляції, а також для будь-якого дизайнерського рішення.
  2. Напівкомерційний лінолеум витримує великі навантаження і відмінно підійде для дитячих ігрових кімнат, кухонь, офісів або приміщень громадського харчування. Сам лінолеум досить твердий на дотик і його складно проткнути нігтем, сліду від натискань не залишається.
  3. Комерційний варіант призначений для особливих навантажень на поверхню або для специфічних приміщень. Такий тип лінолеуму стійкий до падінь предметів, різних видів температур і агресивних рідин. Він досить жорсткий, тому його найчастіше розміщують в місцях великого потоку людей або у великих виробничих цехах.

Додатково ще розрізняють 2 види лінолеуму: гомогенний і гетерогенний. Гомогенне покриття має один зовнішній шар, а другий, в свою чергу, відрізняється багатошаровістю. Відрізняються вони товщиною покриття і розмаїттям кольорів і малюнків.

Характеристики та основні функції лінолеуму

Критерії, за якими потрібно вибирати лінолеум - це розмір, його якість і термін служби. Однак це не всі характеристики лінолеуму. Ось список основних технічних характеристик розглянутих підлогових покриттів:

  • щільність;
  • антистатичність;
  • опір стирання і вдавленням;
  • водостійкість;
  • горючість;
  • реакція на хімічні речовини;
  • звуко- і теплоізоляція;
  • колірні характеристики.

Лінолеум повинен бути не тільки якісним і зносостійким, але і зберігати свою красу і первинний вигляд. Підлога повинні добре піддаватися прибиранню і легко очищатися від бруду. Перед вибором товару необхідно провести всі виміри площі свого помешкання, щоб не промахнутися з розміром і вибрати відповідне покриття. Слід враховувати особливі вимоги при виборі лінолеуму: якщо в будинку буде встановлена система «тепла підлога», він повинен буде витримувати постійні перепади температур і бути стійким до нагріву.
Специфічні типи лінолеуму мають додаткові характеристики. Наприклад, протиковзкі кварцовою крихтою або антибактеріальні для медичних установ.

Лінолеум в Харкові, яка ціна?

Купити лінолеум в Харкові можна за найнижчою ціною в місті. Вартість залежить від виробника, розміру погонного метра, типу матеріалу і якості продукції.
Ціни стартують від 80 гривень (стандартний побутовий лінолеум) до 600 гривень (лінолеум класу люкс) за погонний метр. Купити лінолеум можна за роздрібними та оптовими цінами.
Оплата доставки товару залежить від обраної клієнтом транспортної служби (Інтайм, Делівері, Нова Пошта, кур'єрська доставка), при самовивозі - безкоштовно.

Якісний лінолеум купити в Харкові: вигідна ціна в магазині "Лінол"

Тут можна придбати лінолеум на будь-який смак і колір, тому, визначившись з необхідними характеристиками, можна проконсультуватися по телефону з фахівцем, який докладно розповість про всі нюанси продукції.
Також в інтернет-магазині «лінол» можна знайти останні новинки брендів всього світу за цінами нижче ринкових. Товар можна замовити самовивозом або кур'єром та додаткову плату. Лінолеум можна придбати оптом і в роздріб.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*