Каталог товарів

Два основні методи укладання лінолеуму на підлогу

Категорії

Два основні методи укладання лінолеуму на підлогу

зміст:

  1. Плаваючий спосіб укладання лінолеуму
  2. Клейовий метод укладання лінолеуму
  3. Що робити, якщо залишилися бульбашки

Серйозною перевагою лінолеуму в якості підлогового покриття є гранична простота його укладання на робочу поверхню. З цим заходом обов'язково зможе впоратися сам власник.

Причому є два основні підходи до настилу подібного вироби. Обидва варто розглянути детальніше.

Плаваючий спосіб укладання лінолеуму

У ситуації, коли для укладання на підлогу в приміщенні використовується тільки один лист підлогового покриття, підійде беськлєєвой (плаваючий) метод. Його основна особливість - лінолеум нічим не прикріплюється до чорнової поверхні.

Для початку очищають підлогу від старої обробки і попередньої стяжки. Потім проводять вирівнювання. Для вирівнювання використовують, наприклад, бетонний склад. Потім поверх нього слід настелити підкладку. Як неї можна використовувати панелі МДФ або OSB.

На сформовану підкладку настилають саме підлогове покриття. Його досить розгорнути на підлозі, розгладити, дати кілька днів відлежатися.

Після власнику залишиться тільки встановити плінтуси , і розмістити меблі. Такого кріплення в даному випадку цілком вистачить, щоб лінолеум надійно тримався.

Клейовий метод укладання лінолеуму

Описаний варіант не підходить, коли для одного приміщення потрібно використовувати кілька листів матеріалу. Доведеться вже приклеювати лінолеум, щоб він не «сповзав». Починають, як і в попередньому випадку. Але після вирівнювання на робочу поверхню наносять грунт.

Потім, коли лінолеум «відлежиться», переходять до його наклеювання. Поверхня перед матеріалом покривають клейовим складом , потім лінолеум притискають до підлоги, ретельно розгладжують і виганяють повітря, що залишилося. Особливо уважного ставлення вимагають залишаються між листами шви. Їх необхідно герметизувати, використовуючи « холодне зварювання ».

Такий склад наносять на шов, після висихання він забезпечує максимально надійне схоплювання сусідніх полотен.

Що робити, якщо залишилися бульбашки

Іноді після укладання лінолеуму залишаються бульбашки повітря під полотном. При плаваючому методі позбутися їх нескладно. Досить взяти дошку з рівною поверхнею, обернути її в тканину, а потім пройти по лінолеуму від міхура в напрямку найближчого краю полотна.

При клейовому методі подібне неможливо. Доведеться спочатку проколоти полотно, а тільки потім випустити з-під нього повітря і додати новий обсяг клейового складу під матеріал. Чи залишиться укласти на проблемну ділянку вантаж, щоб лінолеум знову прихопився до поверхні.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*