Каталог товарів

Як самостійно настелити лінолеум на наливна підлога

Категорії

Як самостійно настелити лінолеум на наливна підлога. Далі цей захід докладно описано.

Як самостійно настелити лінолеум на наливна підлога

Лінолеум - покриття для підлоги, яке можна укладати на самі різні варіанти чорнового підстави. Головне, щоб поверхня під матеріал була рівною і надійною. Наприклад, хорошим варіантом у даному випадку може стати так званий наливна підлога. Як же його виконати, а потім настелити лінолеум без додаткових складнощів?

Підготовка наливної підлоги для лінолеуму

В даному випадку наливні підлоги, в принципі, грають роль стяжки. Облаштовують їх поверх чорнової плити перекриття. Попередньо власнику потрібно позбутися старих підлогових покриттів, усунути з плити будь-які забруднення. Її також потрібно перевірити на цілісність. Буває так, що в плиті перекриття виявляються тріщини, які потрібно прибрати за допомогою звичайного цементно-піщаного складу.

Далі приступають безпосередньо до облаштування наливної підлоги. Власнику знадобиться використовувати спеціальний полімерний склад, наприклад, на основі поліуретану. Склад даного типу розподіляють по поверхні плити перекриття, ретельно його розгладжуючи.

Щоб усунути порожнини або повітряні бульбашки, що залишаються в наливному підлозі, по ньому можна пройти Колючкуваті валиком. І вже після цього поверхню остаточно вирівнюють, а потім чекають висихання сформованої стяжки.

Укладання лінолеуму на наливна підлога

Як і у всіх інших випадках, тут можна вчинити по-різному. Тобто лінолеум укладають або разом з клейовим складом, або без нього. Якщо власник хоче максимально спростити собі задачу, він може скористатися беськлєєвим методом.

Його суть в тому, що полотно лінолеуму розгортають по поверхні наливної підлоги, розправляють і дають «відлежатися». Щоб з полотна зникли всі заломи і нерівності, зазвичай потрібні приблизно 4-5 днів. Далі власнику тільки знадобиться прикріпити полотно плінтусами.

Клейовий метод, звичайно, складніше. Зате він дозволяє набагато надійніше прикріпити підлогове покриття. Цей варіант набагато більше підходить для приміщень значної площі. Тільки попередньо висохлі наливні підлоги потрібно прогрунтувати.

Коли висохне грунтовка, лінолеум розстеляють, як в попередньому випадку. Відлежатися матеріал потрібно назад згорнути в рулон, а на наливну стяжку підлоги нанести клейовий склад.

Далі оздоблювальний матеріал укладають назад на поверхню підлоги, розгладжують його таким чином, щоб видавити будь надлишки клею, а заодно усунути повітряні порожнини, які ще могли залишитися.

Загалом, наливна підлога - досить якісна основа під лінолеум. Якщо грамотно настелити матеріал на нього, обробка прослужить ціле десятиліття без нарікань.

Купити лінолеум в Україні ви можете в нашому магазині https://linol.com.ua/catalog/linoleum

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*