Каталог товарів

Види лінолеуму

Категорії

Складова будь-якого ремонту це покриття підлог, сучасні будівельні матеріали надають широкий вибір по якості, колірних рішень, ціною і зносостійкості. Один з найдешевших, але в той же час дуже практичний варіант - лінолеум.

Які бувають види лінолеуму

Які бувають види лінолеуму

  • Алкідний лінолеум - цей екологічний матеріал, складається з природних мінеральних наповнювачів і пігментів, а також з алкідних смол. Зовні оформляється досить різноманітно, як з нанесенням малюнка, так і однотонно. Добре витримує стирання, відмінні показники звукоізоляція і теплоізоляції. Недоліки: при укладанні потрібно бути обережним, тому що вчасно вигину даний матеріал може просто зламатися.
  • ПВХ лінолеум (ПВХ) - синтетичний матеріал на основі утеплювача, по оформленню буває багатобарвним, одного відтінку, гладким і з шорсткостями (тисненням). При зверненні з ним не рекомендують потрапляння на нього жиру, лугу або розчинника, також він нестійкий до низьких температур і може тріснути.
  • Коллоксіловий лінолеум або нітролінолеум - складається з технічної нітроцелюлози і коллоксилина, являє собою одношарове покриття без основи. Цей матеріал сам по собі має низьку зносостійкість, але завдяки нанесенню певної плівки зверху, все змінюється і він справляється з навантаженням в квартирах.
  • Релін або гумовий лінолеум - використовують в технічних приміщеннях, складається з декількох шарів, нижній - бітум, каучук або гумові відходи, а зверху - гума різних кольорів.
  • Напівкомерційний лінолеум - добре вкладається, нормальна зносостійкість. Укладають в приміщеннях з середньою прохідністю.
  • Комерційний лінолеум - володіє всіма найкращими показниками до зносу і довговічності. Склад багатошаровий з різних матеріалів, що і надає стійкість до навантажень.

спосіб укладання

Перед настилом потрібно вирівняти лінолеум, тобто розкрутити його в порожньому приміщенні і покласти що-небудь зверху для прискорення процесу. Тим часом розглянемо підставу, підлога повинна бути міцний і рівний.

Існує кілька способів по кріпленню до підлоги:

  1. Вільне укладання - просто настилати і натягаєте покриття, по краях фіксуєте або планками, або під плінтуса. Через такого способу згодом можуть утворитися хвилі посередині.
  2. Альтернативний - прикріплюють на 2-ух сторонній скотч, що не дозволяє лінолеуму зміщуватися;
  3. Надійний - для цього використовують клей, на який укладають матеріал, це самий довговічний спосіб.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*