Каталог товарів

Основні різновиди лінолеуму для обробки підлоги

Категорії

Основні різновиди лінолеуму для обробки підлоги

На ринку оздоблювальних матеріалів навіть зараз особливе місце займає лінолеум. Це, напевно, все ще саме затребуване підлогове покриття, яке може продемонструвати непогані практичні та естетичні якості. Тим більше лінолеум випускається в самих різних варіантах. Щоб для себе підібрати оптимальний зразок, варто спочатку розібратися хоча б в найбільш поширених.

Синтетичні і натуральні зразки лінолеуму

Особливо значущі відмінності спостерігаються у лінолеуму натурального і синтетичного типів. Натуральні зразки зараз застосовуються не дуже часто. Найвідомішим з них є так званий мармолеум. Виготовляють його з компонентів тільки природного характеру - кам'яної крихти, різних смол, джуту. Виріб міцне, довговічне, з бактерицидними властивостями. Тільки варто цей зразок дорого, а виглядає не дуже ефектно.

Зате штучний лінолеум обійдеться дешево, він набагато еластичнішою, випускається в самих різних варіантах декору. При цьому, не варто боятися, що він раптом якимось чином зашкодить мікроклімату. Синтетичні варіанти повністю безпечні.

Гомогенні і гетерогенні варіанти лінолеуму

Залежно від того, зі скількох шарів складається полотно лінолеуму, він може бути розділений на гомогенний і гетерогенний. Перший виконаний в один шар, по всій товщині якого проходить малюнок. Через це матеріал не стирається багато років навіть при використанні в активно експлуатованих приміщеннях.

Зате гетерогенний лінолеум виконується зазвичай на підкладці, що володіє відмінними ізоляційними якостями і, відповідно, робить проживання більш комфортним. Для побутових умов гетерогенні варіанти підходять більше. А для технічних приміщень краще згодиться гомогенний.

Побутові та комерційні різновиди лінолеуму

Нарешті, лінолеум також може бути призначений для використання в звичайних квартирах (і будинках) або в офісних приміщеннях. Побутовий лінолеум красиво виглядає, порівняно дешево обходиться, але його верхній захисний шар тонкий. Але цього все одно достатньо, щоб підлогове покриття добре служило протягом 10-15 років, якщо застосовують його в житлових приміщеннях.

Комерційний лінолеум оснащений навпаки товстим захисним шаром, через що його вартість помітно підвищується. Зате для офісів він підходить набагато краще, не стирається навіть при інтенсивній експлуатації.

Як видно, існує чимало варіантів, між якими присутні серйозні відмінності. Власнику залишається лише вирішити, що з цього він хотів би використовувати для своїх цілей.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*