Каталог товарів

Якими способами можна усунути шви в лінолеумі

Категорії

Якими способами можна усунути шви в лінолеумі

За допомогою лінолеуму можна отримати досить естетичне, зносостійке і вологостійке покриття підлоги. Правда, тільки за умови, що в вийшла обробці не залишиться швів. А вони неминуче виникають, коли в одному приміщенні доводиться використовувати відразу кілька полотен цього виробу.

Як усунути шви? Тут є кілька методів, кожен з-за яких розглянуто нижче.

Усунення швів за допомогою цвяхів

Можна скористатися невеликими гвоздиками, які забивають уздовж швів, розташовуючи їх з проміжками всього в 10 см. Метод, дійсно, дає дуже надійне кріплення. Але його естетичність явно далека від ідеальної.

Крім того, хоча краю лінолеуму при такій фіксації не можуть відійти від поверхні, забруднення і волога все одно легко проникають до чорнової основи. Так що не варто звертатися до подібного способу при використанні лінолеуму в житлових кімнатах.

Кріплення країв лінолеуму на двосторонній скотч

Щоб шви виглядали естетично, зафіксувати їх можна двостороннім скотчем. В даному випадку потрібно спочатку звернути полотна лінолеуму , звільнивши підлогу уздовж шва. Далі лінію зазору на підлозі ретельно очищають і грунтують. На наступному етапі на поверхню кріплять двосторонній скотч. Залишається зняти захисну плівку з верхньої сторони клейкої стрічки і повернути краю полотен лінолеуму назад.

Шви будуть виглядати красиво. Правда, надійна фіксація при подібному варіанті все одно не спостерігається. Знову ж таки, в зазорах можуть швидко накопичуватися забруднення і волога. Тому подібний варіант варто розглядати, хіба що, в ролі тимчасового.

Застосування «холодної зварювання» для обробки швів

Нарешті, найбільш вдалим варіантом вважається кріплення лінолеуму на «холодне зварювання». Тут мається на увазі клейовий склад, який поміщають в зазори між листами полотна, ретельно розгладжують і чекають висихання. Після того, як склад висохне, полотна лінолеуму виявляться схоплені дуже надійно. Буде буквально неможливо розірвати шматки, не докладаючи серйозних зусиль.

Дійсно, кріплення на «холодне зварювання» забезпечує найбільш естетичні підлоги, а зазори виявляються відмінно захищені від проникнення забруднень і рідин. Хоча, звичайно, сама по собі «холодне зварювання» обійдеться помітно дорожче попередніх матеріалів.

Тепер власник може самостійно вибрати спосіб, найбільше підходить саме йому з урахуванням умов, в яких доводиться працювати.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*