Каталог товарів

Настил лінолеуму на стяжку з панелей ДСП

Категорії

Настил лінолеуму на стяжку з панелей ДСП

Важливою перевагою лінолеуму в ролі підлогового покриття можна назвати його просту технологію укладання на чорнове підставу. Причому настилати лінолеум можна на базові поверхні різних типів. В тому числі, непоганий результат вдається отримати, уклавши лінолеум на стяжку з панелей ДСП. Далі представлений порядок дій при виконанні такого заходу.

Підготовка чорновий поверхні до робіт

Спочатку власнику потрібно підготувати самі підлоги , для чого з них видаляють попередні покриття для підлоги. Далі позбавляються від забруднень, які могли залишитися під демонтованої облицюванням. Також можливо, що в плиті або балках перекриття виявляться тріщини. Можна позбутися від них, використовуючи невеликий обсяг цементно-піщаного розчину.

Укладання стяжки з панелей ДСП під лінолеум

Для складання стяжки з панелей ДСП спочатку власнику потрібно укласти лаги. Виконують їх, використовуючи бруси товщиною 8-10 см. Підготовлений брус укладають на підлогу, маючи в своєму розпорядженні його поперек поверхні. Також в даному випадку принципово важливо, який крок установки брусів вибрав власник. Відстань не повинна виявитися занадто широким. Краще, якщо воно складе максимум 70 см. Потім між брусами можна закласти керамзит або інший ізоляційний матеріал.

На встановлені бруси накладають самі панелі ДСП. Розташовувати їх слід без перехрещення швів, тобто зі зміщенням або вразбежку. До дерев'яних брусів панелі фіксують на саморізи. Достатньо мати ці елементи кріплення з проміжками приблизно в 30-35 см.

Настил лінолеуму на панелі ДСП

Якщо стяжка з панелей вийшла гладкою, можна відразу приступати до монтажу підлогового покриття. Але, можливо, між листами залишаться перепади висот. Тоді по швах сформовану стяжку можна зашліфувати. Якщо власник хоче з мінімальними зусиллями настелити лінолеум, досить тільки розгорнути полотно по робочому основи, ретельно розгладити його, прикріпити плінтусами.

Більш надійне кріплення можна отримати, якщо настелити лінолеум клейовим способом. Доведеться обробити стяжку з ДСП шаром грунтовки. Потім лінолеум розгладжують, як в попередньому випадку, згортають в рулон. На звільнену після цього область статі накладають тонкий шар клею. Далі полотно розгортають назад і притискають, щоб під ним не залишалося надлишків клею і повітряних бульбашок.

Загалом, якщо провести ці нескладні заходи, напевно вдасться забезпечити обробку з відмінним видом і чудовим набором практичних аспектів.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*