Каталог товарів

Підготовка до укладання лінолеуму

Категорії

Підготовка до укладання лінолеуму

Лінолеум - один з найбільш популярних видів підлогового покриття. Ця обставина обумовлена багатьма факторами: широкий асортимент, багатий вибір варіантів дизайну, прийнятна ціна. Але, мабуть, головний плюс цього матеріалу - простота монтажу. Щоб постелити лінолеум не потрібна спецтехніка або допомога професійних робітників - обробників.

Весь процес займає кілька годин, після чого по лінолеуму можна відразу ходити, не треба чекати «готовності» статі, як у випадку, наприклад, з наливними підлогами.

Однак деякі нюанси в цьому процесі все ж є, і щоб домогтися бездоганного вигляду підлоги і якомога довшого терміну його служби, потрібно до укладання лінолеуму все-таки підготуватися.

В першу чергу треба визначитися, наскільки рівна поверхня основи підлоги. Багато людей з метою економії сил або грошей пропускають пункт з вирівнюванням поверхні, укладають лінолеум на нерівна підлога. Не варто думати, що нерівності підстави не буде особливо помітно завдяки м'якості самого лінолеуму і особливостям малюнка на ньому.

Експерти радять стелити покриття тільки на рівну поверхню, будь то лінолеум, паркет або дерев'яні дошки. І справа не тільки в естетиці: термін служби покриття буде набагато довшим за наявності рівного підстави. Будь-яка нерівність бетонної підлоги може стати причиною деформації або навіть розриву полотна лінолеуму.

Отже, що ж робити, якщо бетонне підстава не таке рівне, як хотілося б? Якщо перепади не дуже великі (не більше 1 см), то виправити становище можна, не вдаючись до радикальних заходів. Досить постелити на підставу підкладку товстіший.

Підкладка - це синтетичне полотно, яке укладають під підлогове покриття, щоб продовжити термін його служби і убезпечити від зайвого впливу вологи. Матеріал не горючий і абсолютно безпечний. Зазвичай підкладку беруть товщиною 1,5 - 2 см, але якщо потрібно приховати недосконалості підстави, можна взяти і 3 см.

Якщо перепади висоти підстави більш істотні, підкладка ситуацію не врятує, потрібні більш радикальні заходи. Наприклад, можна зробити стяжку. Розрізняють суху стяжку і мокру.

Мокра виконується з використанням бетонного розчину, який розводять безпосередньо перед початком і розливають по підлозі, рівняючи по попередньо виставлених маяках. Треба враховувати, що сохне така стяжка дуже довго (кілька тижнів), але результат того вартий - підлога буде ідеально рівним за умови дотримання технології.

Суха стяжка складається з 2 головних елементів: керамзитовий наповнювач і покривають його гипсоволоконних плити. В обох випадках після того як стяжка буде повністю готова її треба як слід відшліфувати.

Якщо підлогу спочатку рівний і можна обійтися без будь-якого вирівнювання, можна відразу приступати до його очищення. Цей процес не менш важливий, тому що навіть маленький шматок сміття крізь лінолеум буде помітно проступати. Найкраще пройтися спочатку віником або щіткою, а потім - пилососом.
Пол рівний і чистий - пора заносити лінолеум.

Важливо внести матеріал в приміщення за добу до початку робіт, щоб він побув в приміщенні, «звик» до мікроклімату. Справа в тому, що через різницю температур або вологості лінолеум може трохи стискуватися або, навпаки, розширюватися. Тому необхідно почекати день, щоб він прийняв той стан, в якому буде залишатися незмінно.

Як видно, ніяких складнощів у підготовці немає, все правила прості. Однак вони дійсно працюють і їх дотримання допоможе домогтися гарного зовнішнього вигляду оновленого статі і довгого терміну служби покриття.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*